De NBvH behartigt de belangen van duizenden hobbydierhouders van landbouwhuisdieren.

Doel is te komen tot passende regels en kosten op vele terreinen, bijvoorbeeld registratie, oormerken, dierziektebestrijding, schuilgelegenheid.

De Nederlandse Vakbond voor Pluimveehouders (NVP) pleit voor regels voor mobiele legstallen. Echter de manier waarop is zo rigoureus dat dit de hele hobbyfokkerij van raskippen in gevaar brengt. NVP stelt dat Kleinschalige kippenhouders (minder dan 250 kippen) zich aan dezelfde regels moeten gaan houden als hun grootschalige collega's. Alleen hobbymatige houders die de eieren van hun kippen zelf opeten, kunnen vrijgesteld blijven van regelgeving.

Iedereen die raskippen fokt weet dat dit meer eieren met zich meebrengt dan men in het gezin kan consumeren. Door dezelfde regelgeving voor commerciële houders op deze fokkers te gaan toepassen betekent dit het einde van de hobbymatige fokkerij van (zeldzame) kippenrassen. De NBvH heeft met succes hard gelobbyed in Brussel om ervoor te zorgen dat voor de hobbymatige houders een uitzondering komt van de registratieverplichting. Deze uitzonderingsmogelijkheid komt er nu. Samen met het Ministerie van LNV werken we aan de invulling ervan. Dat zal niet de invulling zijn die de NVP voorstelt. 

Zie ook Levende Have voor berichtgeving hierover.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare with friends

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

WORDT LID OF DONATEUR

Doe iets voor onze dieren. Werk mee aan een beter beleid. Wordt lid of donateur van de NBvH.

Aanmelden

Levende Have

Het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have is een internetgemeenschap van houders van boerderijdieren.
levendehave.nl

Nieuwsbrief