De NBvH behartigt de belangen van duizenden hobbydierhouders van landbouwhuisdieren.

Doel is te komen tot passende regels en kosten op vele terreinen, bijvoorbeeld registratie, oormerken, dierziektebestrijding, schuilgelegenheid.

In de wet Dieren is vastgelegd dat elk dier recht heeft op bescherming tegen slechte weersomstandigheden. Toch mogen van de provincie Noord-Holland niet zomaar schuilstallen gebouwd worden op weilanden waar dieren als paarden, ezels en schapen worden gehouden. GroenLinks in Noord-Holland wil af van dit verbod en heeft een initiatiefvoorstel ingediend om schuilstallen in buitengebieden mogelijk te maken. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland adviseerde eind april echter aan Provinciale Staten om geen uitvoering te geven aan dit voorstel omdat het o.a. vreest voor ‘verrommeling van het landschap’.

Op maandag 13 juni buigt de commissie Ruimte, Wonen en Water (RWW) zich om 18:15 over de schuilstallen. Voorafgaand aan deze vergadering kan iedereen komen inspreken en zijn of haar mening geven over het verbod op schuilstallen. In deze ronde oriënteren de Statenleden zich nog en er wordt in deze vergadering dus nog niet over het voorstel gestemd. Aanmelden voor inspreken is noodzakelijk en u kunt dit tot vrijdag 10 juni doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt vijf minuten spreektijd waarna de commissieleden de gelegenheid hebben om u vragen te stellen.
Ook wij hebben onze mening op schrift gegeven.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare with friends

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

WORDT LID OF DONATEUR

Doe iets voor onze dieren. Werk mee aan een beter beleid. Wordt lid of donateur van de NBvH.

Aanmelden

Levende Have

Het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have is een internetgemeenschap van houders van boerderijdieren.
levendehave.nl

Nieuwsbrief