De Deskundigengroep Dierziekten heeft aan het Ministerie van LNV gerapporteerd dat het risico op besmetting met vogelgriep hoog is. 
Om je dieren te beschermen moet het contact met wilde vogels en hun uitwerpselen vermeden worden, zie de website van de NVWA. Er is een nieuwe H5N1 variant die rondwaart. Zie de brief van de minister aan de TK en het advies van de Deskundigengroep. Je bent verplicht aan de NVWA te melden als je vogelgriep vermoedt bij je vogels. Wanneer bij een hobbyhouder met 50 vogels of meer vogelgriep wordt vastgesteld worden in principe de vogels (kippen, watervogels en loopvogels) geruimd en geldt een beschermings- en toezichtsgebied rond de locatie waarin vogels niet vervoerd mogen worden. Ook geen commercieel pluimvee. Wij zetten in op vaccinatie. Daartoe komen er proeven met in Europa niet geregistreerde vaccins.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare with friends

Levende Have

Het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have is een internetgemeenschap van houders van boerderijdieren.
levendehave.nl

Secretariaat

Het secretariaat is bereikbaar via e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of via post : Erichemsekade 11  4116 GD Buren

Ledenadministratie

Wijzigingen en opzeggingen kunnen per e-mail doorgegeven worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar

Administratie NBvH
tav Linda Zeevenhoven
Uiterburen 51
9636 ED Zuidbroek